المقـــــــادير
1 كوب دقيق
200 مل ماء
5 بيض
125 جم زبده
فانيليا
رشه ملح
الطريقــة
نحط المايه على النار لغايه لما تغلي
وفي نفس الوقت نشغل الفرن
نضيف الزبده ورشه الملح ونقلب كويس لغايه لما تغلي
نضيف الدقيق ونخفض النار
نقلب الخليط كويس جدا لغايه لما تتكون عجينه
نطفي النار ونخلي العجينه تبرد وبعد كدا نضيف رشه الفانيليا والبيض
نكسر بيضه بيضه ونقلب
وبكدا تكون جاهزه عجينه كلير
نحط العجينه في كيس الحلواني
نشكل العجينه ونحاول نخلي طول العجينه صغنن
ندخل الكلير الفرن وحيتخبز لمده تتراوح مابين 30 لـ 25 دقيقه
نستنى لغايه الكلير لما يبرد وبعد كدا نفتح الكلير من النص
وضروري استخدام السكينه المشرشره
وهنا تيجي خطوه الحشو
ودي على حسب الرغبه يا اما استخدام الكريم شانتي او الكاسترد
لعمل الكاسترد بالشوكولا
المقادير
2 كوب حليب
21/2 ملعقة كبيره نشا
السكر على حسب الرغبه والذوق
2 بيض
فانيليا
دي طريقه الكاسترد العادي اما لو عايزين بالشوكولا نفس المقادير بس اضافه
2 ملعقة كبيره كاكاو بودره
الطريقة
ندوب الحليب مع السكر على نار عاليه
ناخد شويه من الحليب من على النار لان بيكون سخن شويه وندوب فيه النشا ونضيفه على الحليب والسكر
ونكسر البيض ونضيف الفانيليا ونقلب الخليط كله على نار هاديه
نضيف بعد كدا الكاكاو البودره ونقلب كويس جدا
حنستمر في التقليب لغايه لما نتحكم في سمك الكاسترد وكمان حنشوف بعض الفقاعات ودا دليل ان المقادير
استوت
نحط الخليط في التلاجه لمده عشر دقايق وبعد كدا نحشي الكلير ونزينه بالشوكولا السايحه
No comments:
Post a Comment